Broccoli stamppot met kip
Broccoli stamppot is ideaal als je kinderen hebt. Broccoli vinden ze ineens lekker! Als je vegetarisch leeft, vervang je de kip door een plantaardig ingrediënt. Dit recept is voor 2 personen en vraagt ongeveer 30 minuten bereidingstijd.
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 250 gram broccoli
- 1 bosje peterselie
- 1 el tijm
- 3 eieren
- 2 el olijfolie
- 50 ml melk
- 2 (gerookte) kipfilets
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in parten. Kook de aardappels in ruim water 20 minuten gaar.
- Verwijder de stronken van de broccoli en verdeel in roosjes. Snijd de stronken in kleine blokjes.
- Laat de broccoli tijdens de laatste 8 minuten met de aardappelen meekoken.
- Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en hak ze grof.
- Giet de aardappels en broccoli af en pureer met een stamper.
- Voeg olijfolie en melk toe tot een smeuïge stamppot.
- Schep de gerookte kip, de kruiden en de eieren erdoor.
- Breng de broccoli stamppot verder op smaak met peper en zout.