Bietensoep
Bietensoep klinkt in eerste instantie misschien niet zo heel aantrekkelijk, maar dit is een hele frisse bietensoep die goed past bij de zomer. Heerlijk met een avocado creme er in. Dit recept is voor twee personen en kost je 30 minuten bereidingstijd.
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 4 gekookte rode bieten
- 1 ui • 1 teentje knoflook
- avocado
- 2 takjes bladpeterselie
- Granny Smith appel
- 250 ml kippenbouillon
- 1 el magere yoghurt
- Naar smaak zout en peper
- Olijfolie
- Scheutje azijn
Bereidingswijze
- Verwijder de kroontjes van de tomaten
- Snijd de tomaten grove stukken.
- De bieten kunnen ook in grove stukken worden gesneden. Houd er 1 apart die je ook in stukjes snijd.
- Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.
- Verhit olie in een pan.
- Fruit hierin de ui en knoflook.
- Bak de tomaten en bieten even kort mee en blus af met azijn.
- Schenk de kippenbouillon erbij en laat circa 10 minuten koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Haal de soep door een zeef.
- Voeg de overige blokjes rode biet toe.
De crème van avocado maken:
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil. Prak de avocado fijn en roer met de yoghurt tot een gladde massa.
- Breng op smaak met zout en peper. Schil de appel en verwijder het klokhuis.
- Snijd appel in hele kleine blokjes en meng met de avocado-crème.
Serveertip:
Garneer de soep met fijngesneden peterselie en een eetlepel avocado crème. Lekker met volkoren pistoletjes erbij met de crème van avocado.