Herfst smoothie
De herfst is weer begonnen. De zon schijnt nog volop, maar je voelt aan de temperatuur dat het kouder begint te worden. De bladeren gaan van groen naar alle mooie herfstkleuren en als je door het bos loopt zie je alle kastanjes, beukennootjes en eikeltjes op de grond liggen.
Dit keer hebben we speciaal voor jullie een herfst smoothie. Laten we eens luisteren naar de natuur en een smoothie maken van vruchten en fruit die in de herfst het lekkerst zijn. Weten jullie wat echte herfst fruit en groenten zijn? Dit zijn bijvoorbeeld boerenkool, bospeen, knolselderij, pastinaak, rode biet, pompoen, cranberry, peer, vijgen.
Dit heb je nodig:
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 1 peer
- 2 el havermout
- 1/2 eetlepel kaneel
- een stuk pompoen van ongeveer 50 gram.
Dit ga je doen:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de pompoen voorzichtig door de helft.
- Hol de pompoen uit met een lepel.
- Snijd de pompoen in stukken, zorg er voor dat ze allemaal ongeveer even groot zijn.
- Rooster de pompoen 45 minuten in de oven.
- Snijd vervolgens de schil eraf.
- Haal ook de schil van de peer af.
- Meng de ingrediënten samen in de blender tot het een gladde massa is.
Enjoy!