Portobello met pasta pesto
Het weer is guur en het vriest nu zelfs weer af en toe. De bomen hebben prachtige kleuren en op een mooie zonnige dag is dat extra genieten. De herfst is echt een prachtig seizoen, ook wat mooie seizoensproducten betreft. Denk bijvoorbeeld aan paddenstoelen, pompoen, appels, rode bieten, peren, rode kool en natuurlijk portobello! Daar gaan we vandaag wat lekkers mee maken.
Dit recept is voor twee personen en je hebt er ongeveer 30 minuten voor nodig om het te maken. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 2 portobello’s
- 1 rode ui
- 3 dadels
- Handje walnoten
- Klein handje Bascilicum
- 50 gram Gorgonzola
Ingrediënten voor de pasta pesto
- 200 gram volkoren pasta
- 1 el pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 20 gram basilicumblaadjes
- 3 el olijfolie
- 20 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de Pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter.
- Laat helemaal afkoelen.
- Pureer de pijnboompitten, kaas en knoflookteen. Voeg basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto.
- Pel de ui en snijd de dadels klein.
- Verwarm een scheutje olijfolie in de wok en fruit de ui. Voeg de dadels toe en laat lekker zacht worden.
- Maak de portobello’s schoon met een stuk keukenpapier en verwijder de steeltjes. Besprenkel de gladde kant met olijfolie.
- Vul de portabello’s met de ui, dadels, gorgonzola en walnoten.
- Plaats de portobello’s op een bakplaat 10 minuten in de oven.
- Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Haal de portobello’s uit de oven en strooi de basilicum erboven uit en wat peper.
- Serveer met pasta (pesto).