Oosterse vispakketjes uit de oven
Deze vispakketjes zijn zo gemaakt en stop je vol met groenten en Oosterse smaakmakers. Lekker om te serveren met aardappelpuree of (zilvervlies)rijst.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 4 teentjes knoflook
- optioneel: 1 rode peper, zonder zaadlijst
- 2 cm verse gember
- sojasaus
- 4 kabeljauwfilets (MSC uit de diepvries of andere witvis)
- 6 bosuitjes, het wit in luciferdunne reepjes
- 150gr peen julienne
- 4el sesamolie
- 1 courgette, in dunne plakken
- olijfolie
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 20 minuten / Oventijd: 20 minuten
Hak de knoflook, rode peper en gember fijn in een hakmolen of met de hand. Meng met 6 eetlepels sojasaus. Wentel de kabeljauwfilets aan beide zijdes door de marinade en laat de filets een minuut of 10 marineren.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de bosui en peen julienne. Voeg hier 2 eetlepels sojasaus en de sesamolie aan toe en roer goed door. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes en bewaar deze.
Spreid 4 lange stukken aluminiumfolie uit en verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden. Verdeel de courgetteplakjes hierover. Daarop komen de kabeljauwfilets te liggen. Sprenkel hier de overgebleven marinade, groene bosui ringetjes en drupje olijfolie over.
Vouw de folie rond de vis dicht tot pakketjes en zet ze 20 minuten in de oven. Serveer de pakketjes op borden. Lekker met aardappelpuree en een frisse salade.
Tip: De pakketjes kunnen ook perfect op de BBQ, na circa 20 minuten zijn ze klaar.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!