Vitello tonnato als voorgerecht
Vitello tonnato doet het altijd goed! We hebben natuurlijk geen zin om uren in de keuken te staan en dat hoeft ook niet. Dit gerecht staat in no-time op tafel. De tonijnsaus kun je al van tevoren bereiden, je moet het jezelf tenslotte niet onnodig lastig maken. Zorg dat je alles goed voorbereid hebt, dan kun jij ook gewoon gezellig bij je visite gaan zitten!
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Wat heb je nodig? (4 personen)
- +/- 300 gram gesneden kalfsvlees (Keurslager)
- Een blikje tonijn
- Gemengde sla
- Een rode ui
- 3 theelepels kappertjes
- Peper/zout
- 1 eetlepel mayonaise (Calvé 3% vet, 10 kcal per eetlepel)
Bereiding:
- Laat het blikje tonijn heel goed uitlekken. Druk met een vork ook al het vocht er even goed uit.
- Snijd de rode ui heel fijn.
- Voeg de mayonaise en de rode ui toe aan de tonijn en roer dit goed door. Voeg ook de kappertjes toe en breng dit goed op smaak met wat peper en zout. Proef dus ook!
- Je zou ervoor kunnen kiezen om de saus nog gladder te maken door de staafmixer erin te zetten, dit heb ik niet gedaan. Als je dit wel doet, voeg dan nog niet de kappertjes toe. Die kun je dan beter later op het bord pas toevoegen. Ik vind het persoonlijk lekkerder wanneer het niet een mega gladde structuur heeft.
- De tonijnsaus kun je dus een dag van te voren al maken en in de koelkast bewaren totdat je de bordjes gaat opmaken.
- Het kalfsvlees leg je op de borden, dat kan op allerlei manieren. Ik koos gewoon voor de meest eenvoudige manier: plat op het bord. Daar overheen verdeel je wat sla en de tonijnsaus. Voilá, vitello tonnato als voorgerecht!
Eet smakelijk. Een hele gezellige jaarwisseling toegewenst!