Bloemkoolpizza
Ben jij net als ik ook gek op pizza? Dan is deze bloemkoolpizza ècht een must om te proberen! Een uitermate goede vervanger voor de gewone pizza. Omdat de bodem van deze pizza is gemaakt van bloemkool, is de pizza gezond, glutenvrij en bevat helemaal niet veel koolhydraten. Daar word je toch hartstikke blij van?
>>> Volgende week staat er weer een Gaby Cooks Weekmenu voor je klaar! <<<
Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 1 grote bloemkool
- 50 gram hüttenkäse
- 1 ei
- zout en oregano
Voor de saus:
- Blikje tomatenpuree
- Pakje gezeefde tomaten
- Oregano
Voor de topping:
- Aubergine (gegrild)
- Courgette (gegrild)
- Uienringen (gegrild)
- Tomaatjes (gegrild)
- Paprika (gegrild)
- 100 gram hüttenkäse
Bereiding:
- Snijd de bloemkool in stukken en kook voor 8 minuten gaar.
- Laat de bloemkool goed uitlekken en leg de stukken daarna in een schone theedoek.
- Wring zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool.
- Mix in een kom de bloemkool, het ei, hüttenkäse en een snuf zout en oregano.
- Verwarm de oven voor op 170 graden en verdeel de bloemkoolmix over een met bakpapier bekleedde ovenschaal in een dunne laag.
- Bak de bodem in 30 minuten gaar.
- Mix intussen de gezeefde tomaten en tomatenpuree naar eigen smaak. Snuf zout en oregano erdoor.
- Haal de bodem uit de oven en bestrijk met de saus en beleg met de topping.
- Nog even 10 min terug in de oven en klaar is je healthy pizza.
Eet smakelijk!