Zelfgemaakte pastasaus met veel groente
Deze pastasaus met veel groente maak je helemaal zelf, zonder pakjes of zakjes. Dat is namelijk super makkelijk en natuurlijk veel gezonder! Dit is een goed gevulde, voedzame pastasaus met verse groente. In principe kun je al je favoriete groente toevoegen en daarmee variëren. Deze zelfgemaakte pastasaus kun je natuurlijk ook prima zonder vlees bereiden.
Tip: maak een flinke hoeveelheid saus en vries deze in porties in, zo heb je altijd een lekkere zelfgemaakte pastasaus bij de hand.
Bereidingstijd: +/- 15 minuten
Wat heb je nodig? ( 4 personen)
- +/- 400 gram mager rundergehakt (kippengehakt is ook erg lekker)
- 2 tenen knoflook
- Verse basilicum
- 1 ui
- 2 verse trostomaten
- 1 bakje (kastanje) champignons
- 350 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
- 1 courgette
- Peper/zout
- 1 paprika
- Een klein blikje tomatenpuree
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder (sweet)
- Italiaanse kruiden (+/- 3 theelepels)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Optioneel: Wat kookroom (light) voor een romige saus
- Ook optioneel: (Parmezaanse) kaas
Wij aten volkoren spaghetti bij deze pastasaus. Voor de grap heb ik alle groenten gewogen, deze pastasaus bevat meer dan een kilo aan groente! Groente om mee te variëren: prei, wortel, broccoli, aubergine, spinazie.
Bereiding:
- Begin met het snijden van alle groente, de ui en de knoflook.
- Fruit als eerst de ui aan samen met de knoflook.
- Voeg het gehakt en alle groente toe en laat dit even lekker meebakken.
- Voeg nu ook de tomaten, de passata en de tomatenpuree toe.
- Roer dit goed door en breng op smaak met wat fijngehakte verse basilicum, peper/zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden.
- Laat het nog even lekker pruttelen en voeg eventueel nog wat kookroom (light) toe.
Eet smakelijk!