Noedels met spinazie en biefstuk
Een heerlijk bordje snelle noedels met spinazie en biefstuk, dat klinkt niet alleen lekker, dat is ook erg lekker! Bovendien waren deze noedels met spinazie en biefstuk érg snel klaar. De ideale snelle en makkelijke maaltijd.
Ik ga er geen lang verhaal over schrijven, je moet het gewoon een keer proberen. Het geheime ingrediënt? De sesamolie, heerlijk!
Bereidingstijd: +/- 15 minuten
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- Ik gebruikte de Straight to wok Udon noodles van Amoy, 300 gram.
- Een grote zak verse spinazie (400 gram)
- 1 rode ui
- 2 a 3 tenen knoflook
- Peper/zout
- Een scheut geroosterde sesamolie
- Een handje geroosterde pijnboompitten
- +/- 300 gram biefstuk (op kamertemperatuur)
- Een gesneden lente uitje
- Optioneel: een klein beetje gebakken knoflook ( te koop bij de toko)
Bereiding
- Snijd allereerst de rode ui en de knoflook fijn. Bak zowel de ui als de knoflook alvast aan in de wok.
- Voeg nu in delen de spinazie toe.. wok dit even lekker mee met de ui en de knoflook en voeg nog wat peper/zout toe.
- Bak de biefstukjes in de koekenpan. Hoe je de perfecte biefstuk bakt dat lees je hier.
- Voeg ondertussen ook de noedels toe aan de spinazie, deze hebben maar een paar minuutjes nodig.
- Bij de noedels en de spinazie gaat nu ook nog een scheut sesamolie. (proef even en bepaal hoeveel je gebruikt).
- Snijd de biefstuk in plakjes (hoeft niet natuurlijk).
- Leg de noedels met de spinazie op het bord, daar overheen gaat de biefstuk.
- Maak het af met wat pijnboompitten, gebakken knoflook en een lente uitje.
Voilà, heerlijke noedels met spinazie en biefstuk. Makkelijk èn snel!