Forel met quinoa & groente
Vandaag een gezond, licht gerecht dat tegelijkertijd lekker voedzaam is. Forel met quinoa en groente is een echt zomers gerecht dat weinig calorieën bevat.
Forel is één van de gezondste vissen die je kunt eten, deze vis zit boordevol goede vetzuren. Quinoa bevat veel vitaminen en mineralen, groente is ook hartstikke goed voor je dus je hebt hier gewoon een hele gezonde maaltijd te pakken!
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 1 forelfilet
- 50 g quinoa, gekookt
- 1⁄2 venkelknol
- 1 ui
- 100 g cherrytomaatjes ü 10 olijven
- 1 el olijfolie extra vierge ü 1 citroen
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de ui in ringen en de venkel in lange stroken.
- Besprenkel de groente met wat olijfolie en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Strooi er wat zeezout en mediterrane kruiden over.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de groente ongeveer 10 minuten, totdat de venkel karamelliseert.
- Bestrooi de forel met wat zeezout en mediterrane kruiden.
- Snijd de cherrytomaten in halfjes, de olijven in ringen en snijd één citroen in schijfjes.
- Haal de bakplaat na 10 minuten uit de oven en leg de forelfilets bovenop de venkel.
- Verspreid de cherrytomaten, de helft van de citroenschijfjes en olijven over de bakplaat.
- Zet de bakplaat weer in de oven en bak nog eens 15 à 20 minuten, totdat de forel gaar is.
- Serveer de forel en de groente met een aantal verse citroenpartjes.
Eet smakelijk!