Italiaanse tomatensoep. Buon appetito!
Soep is het allerlekkerst als je hem zelf maakt. Dat geldt zeker ook voor deze Italiaanse tomatensoep. In weinig tijd heb je een voedzame maaltijd op tafel. Daar houden we van!
Ingrediënten voor 3 porties:
- 2 eetlepels olijfolie
- een rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 groentebouillonblokjes, Zonnatura
- 1/2 liter water
- 1 blik gepelde tomaten en 600 gram verse (gemengde) tomaten
- 1 courgette
- handjevol verse basilicum
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
- In de olie fruit je de rode ui en de knoflook enkele minuten.
- Was en snijd de tomaten in stukken. Je kunt de soep uiteraard ook van 1 kg verse tomaten maken, maar ik heb hier een blik gepelde tomaten gebruikt.
- Als je meer tijd hebt, dan kun je de tomaten ook grillen door ze in een ovenschaal te leggen, bestrooid met olijfolie en zout en peper. Laat ze dan 15 minuten onder de grill staan. Je kunt deze stap achterwege laten, maar door het grillen komt er een lekkere zoete smaak vrij.
- Snijd de courgette in stukken en doe deze samen met de tomaten en de kruidenbouillon in de pan.
- Voeg de basilicum toe en laat dit geheel zo’n 20 minuten zacht pruttelen.
- Peper en zout toevoegen.
- Tenslotte fijnmaken met de staafmixer.
Eet smakelijk!