Verwen jezelf met deze aardbeiensoufflé
Wist je dat de soufflé uit de klassieke Franse keuken komt? Souffleren betekent rijzen. Omdat de soufflé snel inzakt zodra deze afkoelt, moet je hem meteen serveren. Maar niet getreurd: ook als hij toch is ingezakt is deze aardbeiensoufflé nog heel lekker!
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 2 eieren
- 150 g aardbeien
- 50 g kokosrasp
- 1⁄2 tl vanillepoeder
Zo maak je het:
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Splits de eieren en verwijder de kroontjes van de aardbeien.
- Klop de eiwitten met de handmixer stijf in een grote, vetvrije kom.
- Pureer in een tweede kom de aardbeien met de eierdooiers met de staafmixer.
- Roer hier de kokosrasp en het vanillepoeder doorheen.
- Spatel het aarbeienmengsel door de eiwitten en schenk het in een ovenschaal.
- Bak de aardbeiensoufflé in 35-40 minuten in een voorverwarmde oven gaar. Dit is best lang, maar nu kun jij je op je gemak gaan douchen en aankleden. 🙂
- Serveer direct, de soufflé zakt snel in!