Bananenbrood-Uitgelicht
ReceptenTussendoor

Bananenbrood

Bananenbrood is een lekker en gezond tussendoortje. Het is gemakkelijk te bereiden en snel klaar.

Wat heb je nodig:

  • 3 (rijpe) bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • Handje cranberries
  • Handje blauwe bessen
  • 1 ½ theelepel bakpoeder (baking soda)
  • Handje ongebrande noten ( walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
  • Geraspte kokos
  • Snufje kaneel

Bereiden:

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
  3. Klop de eieren en meng dit met de bananenpuree.
  4. Voeg het amandelmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
  5. Voeg hieraan ook het bakpoeder en de kaneel toe en meng tot een glad beslag.
  6. Roer tot slot de ongebrande noten erdoor, samen met de blauwe bessen en de cranberries
  7. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af op 180 graden.
  8. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier. Halverwege zou je nog wat geraspte kokos op het brood kunnen strooien.
  9. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
  10. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner