Warme Havermoutpap
[vc_row][vc_column][vc_column_text]In de lente en zomer drink ik veel smooties. Vaak zijn deze lekker fris, heerlijk met warm weer. In de herfst heeft mijn lichaam echter meer behoefte aan verwarmend voedsel in de ochtend en avond. In de avond eet ik graag soep en in de ochtend kies ik vaak voor warme havermoutpap.
Havermout wordt gemaakt van het graansoort haver. Het is een graansoort met veel vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Ook is het rijk aan anti-oxidanten. Voordat je havermout hebt moeten eerst de haverkorrels gewassen en gepeld worden. Daarna worden ze verhit en in stukjes geknipt.
Een paar keer per week warme havermoutpap als ontbijt hoeft niet saai te zijn. Je kunt zelf kiezen wat voor vulling je erin doet. Graag deel ik met jullie mijn favoriete havermoutpap ontbijtje. Als jullie lekkere havermoutpap recepten hebben laat het mij weten dan probeer ik jullie recept uit.
Ingrediënten:
- 200 ml ongezoete amandelmelk
- 30 gram havermout
- 1 banaan
- 15 gram walnoten
- 20 gram rozijnen
- 2 tl kaneel
Bereiden:
- Breng de amandelmelk samen met de havermout aan de kook.
- Als de havermout kookt, voeg je de 2 tl kaneel toe. Laat deze nog 2 minuten door pruttelen.
- Haal de schil van de banaan, snij de banaan in stukjes en doe het samen met de rozijnen en walnoten in een kom
- Giet de pap in een schaaltje en roer alles door elkaar heen.
Geniet ervan![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”” i_icon_fontawesome=”fa fa-heart-o” i_color=”custom” color=”custom” add_icon=”true” i_custom_color=”#b40012″ accent_color=”#000000″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Boekentip! Havermout is gezond, eenvoudig te bereiden, verrassend lekker en veelzijdig in gebruik. Maar wat kun je er eigenlijk allemaal mee? In 70 recepten tonen Pascalle Bonnier en Mathijs Kok de oneindige mogelijkheden met haver als basis.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]