Aardappelpuree
HoofdgerechtRecepten

Zoete aardappel met koriander

Puree van zoete aardappel met koriander is echt een heerlijke combinatie. Je hebt het zo gemaakt en het smaakt heerlijk bij een stukje gegrilde vis. 

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 2 personen

– 300gr zoete aardappel
– 1 volle el crème fraîche
– 8 takjes koriander, gehakt
– scheutje citroensap
– snufje zeezout
– snufje peper

Aardappelpuree

Wat je gaat doen

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken.
  2. Kook ze vervolgens met wat zout in 20 minuten gaar en zacht.
  3. Giet ze af en stamp grof met een pureestamper.
  4. Schep vervolgens de crème fraîche en gehakte koriander erdoor.
  5. Proef en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Tip: vervang de koriander met rucola en roer er een scheutje sinaasappelsap door ipv citroensap. Ook heerlijk!

>> Check ook deze heerlijke zoete aardappel curry


Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt

Volg haar op FacebookTwitterGoogle+Bloglovin’ of Instagram.

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner