egg muffin ontbijt
OntbijtRecepten

Lekker als ontbijt: egg muffins met rauwe ham

Deze egg muffins met rauwe ham zijn heel lekker als ontbijt dit weekend, op zondagochtend bijvoorbeeld. Eenvoudig te bereiden en ontzettend lekker! Ik gebruikte nu rauwe ham, maar je kunt ook bacon gebruiken. Of je maakt ze zonder vlees, ook heerlijk. Het is in elk geval weer eens wat anders dan het gekookte of gebakken eitje.

Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten in de oven.  

Wat heb je nodig voor 9 stuks:

  • 6 eieren
  • 3 fijn gesneden lente uitjes
  • Halve fijn gesneden paprika
  • Scheutje kookroom (light)
  • peper/zout
  • Klein handje geraspte kaas
  • 6 plakken parmaham (ik maakte er 6 met en 3 zonder ham)
  • Half theelepeltje knoflookpoeder
  • Een muffinvorm

Egg muffins

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kluts de eieren los in een maatbeker.
  3. Voeg daar de room, de fijngesneden lente uitjes, paprika, peper, zout, en knoflookpoeder aan toe. Roer dit goed door elkaar.
  4. Vet de muffinvorm in.
  5. Leg in 6 muffin vormpjes een plak ham, maak hier als het ware een bakje van.
  6. Vul vervolgens alle vormpjes met het ei mengsel. Verdeel daar overheen de geraspte kaas.

>> Nog meer muffins: bananenbrood muffins met chocolade


Logo Ashley Willems

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner