Zo gemaakt: makkelijke vegetarische lasagne
Voor deze vegetarische lasagne hoef je geen saus te maken, sterker nog: je mag hier enorm smokkelen. Ik heb normaal altijd wel een paar bakjes zelfgemaakte passata in de vriezer liggen, maar dat was nu niet het geval, dus gebruikte ik een passata uit een fles. De ‘passata napoletana‘ van Cirio (te koop in de supermarkt).
Deze lasagne zit boordevol heerlijke groenten. Snijd het in dikke plakken en smullen maar.
Bereidingstijd: 15 minuten / Oventijd: 25 minuten
Wat je nodig hebt voor 4-6 personen
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 grote vleestomaten
- 400gr passata (500 kan ook)
- 8 verse lasagnebladen
- 400gr hüttenkäse, andere cottage cheese of ricotta
- 100gr geraspte kaas
- 1 bol buffelmozzarella
- gedroogde oregano
- peper & zout
Wat je gaat doen
- Zet een ovenschaal klaar die groot genoeg is om 4 vellen lasagne naast elkaar in te leggen. Vet deze licht in met olijfolie en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette en aubergine in de lengte in plakken. Snijd de tomaten ook in plakjes.
- Pak de ovenschaal en schenk 1/3 van de passata op de bodem, strijk dit gelijkmatig uit met een lepel.
- Hierop leg je 4 lasagnebladen naast elkaar. Hierop schep je de helft van de cottage cheese, strijk die uit over de bladen.
- Leg de plakken aubergine erop en bestrooi met peper en zout. Hierop komt de helft van de tomaten en daar gaat weer 1/3 van de passata over.
- Ga verder met je lasagne bouwen; 4 lasagnebladen, andere helft van de cottage cheese, helft van de geraspte kaas, de plakken courgette, peper, zout, oregano (naar smaak), de laatste 1/3 passata en plakken tomaat.
- Eindig met de overgebleven geraspte kaas en de mozzarella (die je eerst even in stukken scheurt).
- Strooi hier nog wat oregano over en schuif daarna de schaal in de oven. Na circa 25 minuten is je lasagne gaar en is de bovenkant mooi bruin.
Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt
Volg haar op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.