Heerlijk roerbakgerecht: quinoa met broccoli
Quinoa is gezond, het bevat veel essentiële aminozuren, vitamines, mineralen en antioxidanten. Er zitten geen gluten in en het bevat veel eiwit. Maar behalve deze prachtige eigenschappen is het vooral heel fijn dat je er heerlijke gerechten mee kunt maken, zoals bijvoorbeeld dit heerlijke roerbakgerecht met broccoli.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 140 g volkoren quinoa
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 el pijnboompitten
- 200 g broccoli, in roosjes
- 1 blik kikkererwten
- sap van ½ citroen
- 1 bosuitje, in ringen
- handje verse munt, fijngesneden
- 1 fijngesnipperde ui
- handje verse peterselie, fijngesneden
- 1 el olijfolie
Zo maak je het:
- Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breng water aan de kook in een pan en kook de broccoli in 4 minuten beetgaar.
- Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de broccoli en de doperwten toe en roerbak deze even mee.
- Voeg de gekookte quinoa, kikkererwten en het citroensap toe en roerbak alles nog 5 minuten.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Voeg tenslotte de verse munt en de peterselie toe. Garneer dit roerbakgerecht met de pijnboompitten en het bosuitje.
Gek op quinoa? Probeer dan ook eens deze forel met quinoa en groente