Lunchcafé Curcuma in Gouda
Vorige week kwam ik bij deze ongelooflijke leuke hotspot in Gouda terecht: Lunchcafé Curcuma. Ik was er al een aantal keer voorbij gereden en het ziet er echt fantastisch uit. Ik raakte in gesprek met Birgit Rutgers, de eigenaresse.
Biologisch en vegetarisch
Haar achtergrond is de middelbare hotelschool waar ze zich als een vis in het water voelde. Horeca is haar passie en dat wist zij al vrij snel. Na een half jaar stage gelopen te hebben in Parijs kwam ze terug naar Nederland en is gaan werken in het Hilton Hotel in Rotterdam en daarna in het Circus Theater in Scheveningen. Na jaren in de horeca heeft ze een uitstapje gemaakt naar de marketing en communicatie, maar van de horeca gaat haar hart sneller kloppen. Daarom is ze weer teruggekomen in de horeca- en hoe! Met een fantastisch mooi lunchcafé. Een jaar lang heeft ze een ondernemingsplan geschreven voor een biologisch vegetarisch lunchcafé.
De reden van de keuze voor een biologisch vegetarisch lunchcafé is dat Birgit ongeveer 7 jaar geleden zelf vegetariër werd. Ze had wat gezondheidskwaaltjes en kreeg het advies om geen vlees meer te eten. Vegetarisch leven bevalt haar erg goed. De keuze voor biologisch is omdat het goed is voor de mens, boeren en vooral voor de natuur. De biologische producten zijn heel smaakvol. Dit krijgt Birgit ook vaak te horen van de mensen die komen lunchen.
Duurzaam
Naast het eten is het lunchcafe ook duurzaam ingericht. Het eikenhout is gebruikt van omgewaaide bomen van de Veluwe. De tafel is van oude vloerdelen, er staan oude stoeltjes, zelfs het hele interieur van de keuken is tweedehands.
Birgit wil mensen laten proeven dat vegetarisch eten lekker en afwisselend is. De gerechten kun je een heerlijke smaak geven door ze te bereiden met verschillende specerijen en kruiden. De seizoensgerechten zijn zonder dierlijke producten. Ook zijn er glutenvrije producten. Op deze manier wordt er ook rekening gehouden met mensen met intolerantie.
De kaart is heel afwisselend, je kunt kiezen voor een omelet van biologische eieren, avocado toast met bietenhumus, geitenkaas met fruitcompote en nog veel meer. Ik weet zeker dat ik hier vaker ga lunchen en kan het jullie ook absoluut aanraden. Laat je het mij weten als je geweest bent?
De foto’s zijn gemaakt door Josita Swarte Photography
Graag gedaan 🙂
Bedankt voor de leuke review!