Quinoa roerbakgerecht met broccoli
HoofdgerechtRecepten

Quinoa roerbak met broccoli

Quinoa is gezond, het bevat veel essentiële aminozuren, vitamines, mineralen en antioxidanten. Er zitten geen gluten in en het bevat veel eiwit. Maar misschien wel nog belangrijker: je kunt er heerlijke gerechten mee maken, zoals bijvoorbeeld deze quinoa roerbak met broccoli.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 140 g volkoren quinoa
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el pijnboompitten
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 1 blik kikkererwten
  • sap van ½ citroen
  • 1 bosuitje, in ringen
  • handje verse munt, fijngesneden
  • 1 fijngesnipperde ui
  • handje verse peterselie, fijngesneden

Quinoa roerbak

Zo maak je het:

  1. Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Breng water aan de kook in een pan en kook de broccoli in 4 minuten beetgaar.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de broccoli en de doperwten toe en roerbak deze even mee.
  4. Voeg de gekookte quinoa, kikkererwten en het citroensap toe en roerbak alles nog 5 minuten.
  5. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.

Voeg tenslotte de verse munt en de peterselie toe. Garneer de quinoa roerbak met de pijnboompitten en het bosuitje.
Logo Foodcoach Lisette

Mijn naam is Lisette, ik ben voedingscoach vanuit mijn praktijk aan huis en ik werk samen SnowWorld Healthclub. Ik geniet van alle gesprekken die ik voer met mijn clienten. Natuurlijk gaat het vaak over voeding, maar net zo vaak bespreken we de uitdagingen en drukte van alle dag en hoe je je hier mee om kunt gaan. Voor veel mensen is het niet duidelijk hoe ze gezond kunnen leven of hoe ze gezond kunnen afvallen. Ik help hen graag op weg om gezondere keuzes te maken die passen bij hun leefstijl.

Banner