Quinoa roerbak met broccoli
Quinoa is gezond, het bevat veel essentiële aminozuren, vitamines, mineralen en antioxidanten. Er zitten geen gluten in en het bevat veel eiwit. Maar misschien wel nog belangrijker: je kunt er heerlijke gerechten mee maken, zoals bijvoorbeeld deze quinoa roerbak met broccoli.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 140 g volkoren quinoa
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 el pijnboompitten
- 200 g broccoli, in roosjes
- 1 blik kikkererwten
- sap van ½ citroen
- 1 bosuitje, in ringen
- handje verse munt, fijngesneden
- 1 fijngesnipperde ui
- handje verse peterselie, fijngesneden
Zo maak je het:
- Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breng water aan de kook in een pan en kook de broccoli in 4 minuten beetgaar.
- Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de broccoli en de doperwten toe en roerbak deze even mee.
- Voeg de gekookte quinoa, kikkererwten en het citroensap toe en roerbak alles nog 5 minuten.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Voeg tenslotte de verse munt en de peterselie toe. Garneer de quinoa roerbak met de pijnboompitten en het bosuitje.