Baked Oats
Havermout is gezond, makkelijk te maken en hartstikke lekker. Je kunt er van alles mee maken, zoals pap, koekjes, muffins… en baked oats! Dat is nog eens smullen bij het ontbijt! Het kost wel iets meer tijd, dus wellicht lekker in het weekend.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 kopje havermout
- Handje pecannoten gehakt
- 190 ml amandelmelk
- ½ theelepel bakpoeder ( baking soda)
- ½ tl kaneel
- Handje bevroren fruit ( bosbessen, bramen, blauwe bessen)
- Amandelschaafsel
- Pompoenpitten
- Kokosrasp
Bereiden
- Laat het fruit ontdooien.
- Hak de noten in stukjes en leg deze alvast apart met de pompoenpitten, amandelschaafsel en kokosrasp.
- Mix (met een garde of een grote lepel) alle ingrediënten (droog en vochtig,) behalve het fruit, in een grote kom goed door elkaar. Het geheel moet goed gemengd zijn.
- Schep nu heel voorzichtig en luchtig het rode fruit erdoor. Het is lekker als het fruit niet helemaal ‘kapot’ gaat.
- Schep het mengsel in de bakvorm en strijk een beetje glad.
- Versier de bovenkant met extra pompoenpitten, kokosrasp en amandelschaafsel.
- Schuif de schaal voor 45 minuten in de oven. Laat de schaal goed afkoelen voordat je aansnijdt.
This article has 2 comments
Comments are now closed.
Hallo op hoeveel graden moet de oven?
Gr karin
Excuus 160 graden