Bananenbrood
Bananenbrood is een lekker en gezond tussendoortje. Het is gemakkelijk te bereiden en snel klaar.
Wat heb je nodig:
- 3 (rijpe) bananen
- 50 gram ontpitte dadels
- 3 eieren
- 150 gram amandelmeel
- Handje cranberries
- Handje blauwe bessen
- 1 ½ theelepel bakpoeder (baking soda)
- Handje ongebrande noten ( walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
- Geraspte kokos
- Snufje kaneel
Bereiden:
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
- Klop de eieren en meng dit met de bananenpuree.
- Voeg het amandelmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
- Voeg hieraan ook het bakpoeder en de kaneel toe en meng tot een glad beslag.
- Roer tot slot de ongebrande noten erdoor, samen met de blauwe bessen en de cranberries
- Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af op 180 graden.
- Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier. Halverwege zou je nog wat geraspte kokos op het brood kunnen strooien.
- Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
- Laat de cake afkoelen op een rooster.