Bananenbrood muffins met chocolade
Heerlijke bananenbrood muffins met chocolade, daar loopt het water toch van in je mond? Bij mij in elk geval wel! Met regelmaat bak ik wel een bananenbrood, wat we de hele week als gezond tussendoortje meenemen naar werk bijvoorbeeld. Als variatie op het standaard plakje bananenbrood heb ik dit keer bananenbrood muffins met chocolade gebakken. Misschien vind ik dit nog wel lekkerder, doordat er muffin vormpjes omheen zitten blijven ze namelijk lekker vers..
Je hoeft natuurlijk niet per se chocola te gebruiken, probeer ook eens walnoten, cranberry’s, rozijnen of dadels. Variëren is leuk! Heb jij nog een lekkere toevoeging of tip? Deel die vooral, of misschien wil je jouw favoriete bananenbrood recept delen op ashleywillems.nl? Stuur me dan even een mailtje!
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten in de oven
Wat heb je nodig voor 6 stuks:
- 2 rijpe bananen
- 100 gram speltbloem
- Half zakje bakpoeder
- Het merg van 1 vanille stokje
- 2 eetlepels agave siroop
- Klein snufje zout
- 1 ei
- 2 eetlepels cacaopoeder
- Eventueel: chocolade bolletjes/hagelslag voor bovenop
- 6 Muffin vormpjes
Bereiding:
Geen ingewikkelde bereidingswijze, alle ingrediënten gaan in een mengkom of in de keukenmachine, even mixen en je kunt de muffin vormpjes vullen! Nog wat chocolade bolletjes bovenop en je schuift ze de oven in op 180 graden voor 20 à 25 minuten!
Een heerlijk tussendoortje voor de komende paar dagen. Bewaar de muffins in een afgesloten trommel.