Cake als ontbijt: maak een mug cake
Met wat fruit en havermout kun je een heerlijk gezonde mug cake maken. Lekker als ontbijt en je hebt het in enkele minuten gemaakt. Hartstikke handig als je niet veel tijd hebt, maar wel graag een warm ontbijtje eet.
Je kunt eindeloos variëren en het precies naar jouw eigen smaak maken. Denk bijvoorbeeld aan mug cake van chocolade, of misschien wil je het maken zonder ei en de kwark die hier gebruikt is vervangen door een plantaardige variant. Doe er lekker je eigen ding mee.
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 1 kleine rijpe banaan (hoe rijper, hoe zoeter de mugcake)
- 1 ei
- 30 g havermout
- 100 ml magere kwark
- 50 g rood fruit
- 20 g ongezouten amandelen
- snufje kaneel
Zo maak je het:
- Prak de banaan in een kom totdat deze helemaal fijn is.
- Voeg het ei en de havermout toe.
- Klop alles tot een glad beslag en giet het in een mok die in de magnetron kan.
- Zet de mok 2 minuten in de magnetron op 750 watt en klaar is je mugcake!
- Draai de mok om op een bord en garneer met de kwark en het rode fruit en de noten.
- Bestrooi tenslotte met kaneel. Eet smakelijk!