Carpaccio van Porcini
HoofdgerechtRecepten

Carpaccio van Porcini en/of champions

Laatst had ik het genoegen een bezoek te mogen brengen aan sterrenkok Antonello Colonna in Rome. Wàt een gepassioneerd man, vol met liefde voor zijn vak! Dat zie en proef je niet alleen maar dat ervaar je in alles als je bij hem bent. 

Voor deze heerlijke Italiaanse vegetarische Carpaccio van Porcini en/of champions gebruik je eerlijke, biologische ingrediënten. Het is eenvoudig te bereiden en vooral het snufje passie en liefde maakt dit gerecht compleet!

Wat je nodig hebt:

  • Haal bij de groenteboer, biowinkel of supermarkt Porcini of de voordeligere (bos)champions.
  • Een stuk of geraspte Pecorino kaas (geitenmelk) of een stuk of geraspte Parmezaanse kaas (koemelk).
  • Een handje vol rucola,
  • 1 eetlepel citroensap,
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine (hoe groener de kleur hoe beter)
  • zwarte gemalen peper
  • gemalen zout.

Wat je gaat doen:

  1. Boen met een schone doek met liefde en zorgzaamheid de paddestoelen/champions zachtjes schoon.
  2. Snijd ze vervolgens zo dun mogelijk in plakjes en leg ze op een mooi rond bord.
  3. Maak in het midden van het bord een bedje van de gewassen blaadjes rucola.
  4. Meng drie eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap met elkaar 
  5. Sprenkel dit over de paddenstoelen/champions en doe hier vervolgens de snippers van Pecorino of Parmezaanse kaas overheen.
  6. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.

Pronto! Buon Apitito!!

Ik ben Faab... Aka Fabiana: Sportieve onderneemster & creatieveling... About me: https://youtu.be/JuYt7wcWzN8 Making the World more fun: www.Faabulousstuff.com Mijn persoonlijke blog waar ik mijn kwetsbare en authentieke ik blootgeef: www.faabulous.me

Banner