Cheesecake in a jar
We zijn gek op toetjes en al helemaal als het cheesecake is! Deze verwennerij heet ‘cheesecake in a jar‘. Het is een heerlijk toetje waar veel mensen van zullen genieten.
Extra fijn is dat je dit toetje een dag van tevoren kunt maken. Je bewaart het in de koelkast met de deksel erop. Handig als je iets te vieren hebt, zoals binnenkort met de feestdagen. Dat scheelt je weer wat stress op de dag zelf.
Je moet ze trouwens niet zo vol stoppen als ik dat doe, want dan kan de deksel dus niet meer dicht. Foutje! Nouja, dan maar meteen opeten. 🙂
Wat heb je nodig voor 4 stuks:
- 275 gram roomkaas (gewoon naturel zuivelspread, goedkoopste variant).
- Zoetstof naar keus. Ik gebruikte suiker en agave: 50 gram suiker en een scheut agave.
- Bastogne koeken (ongeveer 6).
- Een doosje bevroren rood fruit (vers mag ook).
Bereiding:
- Verkruimel de Bastogne koeken en verdeel dit over de 4 potjes/glaasjes. Houd een paar kruimels achter de hand voor de garnering.
- Mix de roomkaas met de suiker en de agave, proef even. Ben je een echte zoetekauw dan moet je wellicht nog wat meer suiker toevoegen.
- Verdeel dit vervolgens over de bastogne koeken.
- Het bevroren rood fruit gaat even in de blender. Voeg hier ook een klein scheutje agave siroop aan toe. Je kunt eventueel ook een klein beetje water toevoegen als je blender niet gelijk meewerkt.
- Verdeel dit over het roomkaas mengsel.
- Wanneer je de cheesecake gaat serveren strooi je nog wat Bastogne kruimels over het rood fruit, en voilà! Een heerlijk en simpel toetje! Het ziet er ook nog eens lekker creatief uit zo in een (weck) potje.
Variatie: Je kunt natuurlijk allerlei soorten koek gebruiken als bodem; Oreo, bitterkoekjes en chocoladekoekjes zijn ook heerlijk. De topping kan eveneens van allerlei soorten fruit gemaakt worden. Maak het vooral helemaal naar je eigen smaak.
Eet smakelijk!