Chinese kip met gember en honing
Vandaag staat er een paleo-recept op het menu. De essentie van het paleo-principe is dat je alleen producten eet die onbewerkt zijn en dus zo uit de natuur komen. Een van de weinige ‘diëten’ waar ik me mee kan identificeren en we eten dan ook regelmatig een paleo-vriendelijk recept thuis. Volledig doorvoeren gaat me niet lukken, want ik hou teveel van mijn pasta’s en een taartje op zijn tijd. Maar het gaat om de balans, niet waar? Deze Chinese kip met gember en honing uit Het Paleo Kookboek is grote favoriet bij ons thuis. Het is een gerecht bomvol smaak.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 2,5cm gemberwortel
- 2 teentjes knoflook
- 1 stronk paksoi
- 2 rode paprika’s
- 1 bosje koriander
- 5 lente uitjes
- 60gr cashewnoten
- 3el olijfolie
- 700gr kipfilet of kippendijen
- gemalen zwarte peper
- 1el (rauwe) honing
- 2el limoensap- optioneel: zout
- om te serveren: bewaar wat partjes limoen, korianderblaadjes, lente ui en cashewnoten + sesamolie
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 35 minuten
Allereerst het snij- en hakwerk. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook in dunne plakjes. Hak de paksoi grof, snijd de paprika in reepjes, hak de koriander fijn en snijd de lente ui in dunne ringetjes. De cashewnoten hak je grof. De kipfilet snijd je in dunne reepjes.
Verhit een wok en bak de gember en knoflook totdat ze net bruin worden. Schep uit de pan en bak vervolgens de kipfiletreepjes rondom bruin aan in 1 eetlepel olijfolie. Strooi hier wat zwarte peper over in de pan.
Schep de gember en knoflook terug in de pan samen met de stukjes paksoi, roerbak dit nog zo’n 4 minuten. Eventueel met een extra eetlepel olijfolie erbij. Daarna gaat de rode paprika, koriander, lente ui, cashewnoten, honing en limoensap erbij. Roerbak dit nog een paar minuten totdat het goudgeel wordt van de honing en heerlijk begint te geuren. De auteur voegt geen zout verder toe, maar ik heb toch nog een klein snufje erover gestrooid.
Serveer de Chinese kip in kommen en garneer met een paar blaadjes koriander, lente ui, cashewnoten en een partje limoen. Als finishing touch nog een drupje sesamolie en serveer gelijk.