Lekker op zondag: cinnamon rolls
Cinnamon rolls, ook wel cinnamon buns of kaneelbroodjes genoemd, zijn zo lekker! Je hebt ze in no time gemaakt, dus je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. Je kunt hiervoor kant en klaar croissantdeeg gebruiken, lekker makkelijk. Behalve voor de zondagochtend zijn deze cinnamon rolls ook erg lekker bij een high-tea, bij de koffie of zomaar omdat je daar zin in hebt!
Bereidingstijd: 5 minuten + 15 minuten in de oven.
Wat heb je nodig?
- 1 blikje croissantdeeg
- Roomboter
- 3 eetlepels witte of bruine basterdsuiker
- 1 a 2 theelepels kaneel (afhankelijk van hoe gek je bent op kaneel!)
- 2 eetlepels poedersuiker + een klein beetje warm water voor het glazuur
Bereiding:
- Haal het croissantdeeg uit het blik en rol het uit tot 1 plak, zodat alle stippellijnen zijn verdwenen.
- Besmeer de hele plak met wat roomboter en verdeel daar overheen het mengsel van kaneel en suiker.
- Rol de hele plak op en verdeel in stukjes.
Ik gebruikte een muffin bakvorm om de cinnamon rolls af te bakken. Vet de vormpjes even goed in en verdeel de cinnamon rolls over de vormpjes.