Courgette pasta met biefstuk en truffelolie
Courgette pasta bevat veel minder koolhydraten dan gewone pasta en het is misschien nog wel lekkerder ook! Daarnaast kun je er ook eindeloos mee varieren. Om sliertjes van een courgette te maken kun je een spiraalsnijder of een dunschiller gebruiken. In dat laatste geval maak je brede repen die je later in dunne sliertjes snijdt.
Ingrediënten:
- 1 courgette in slierten
- 1 biefstuk
- een handje cherry tomaatjes doormidden
- 2 handen gesneden champignons
- een knoflookteen geperst
- 1 tl kokosolie
- 1 el truffelolie
Bereiding:
- Grill de biefstuk in een grillpan op de manier die jij lekker vind. Ik houd zelf van rood met wat zeezout dus ik grill hem kort en leg hem daarna 5 minuutjes in aluminiumfolie opzij.
- Doe de kokosolie in een hapjespan en bak de champignons 2 minuutjes op middelmatig vuur, doe de tomaatjes en knoflook erbij en bak nog 1 minuutje.
- Voeg de courgette slierten toe aan de champignons en tomaatjes en roerbak het een half minuutje.
- Snijd de biefstuk in reepjes en leg de courgette pasta op een bord, leg de biefstuk erop en besprenkel met de truffelolie.
Eet smakelijk!