Gegrilde paprikasoep met basilicum en sinaasappelsap
Gaby Cooks is op vakantie en daarom zal er de komende twee weken geen weekmenu zijn. Deze week deel ik in plaats van een weekmenu een recept met jullie. Een heerlijke gegrilde paprikasoep met basilicum en sinaasappelsap.
Ingrediënten:
- 1/2 rode ui
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- olijfolie, goede scheut
- 4 à 5 rode paprika’s
- blik tomatenblokjes
- 2 blokjes groentebouillon
- 15 gram basilicum (alleen de blaadjes)
- sinaasappel (optioneel)
Bereidingswijze:
- Snijd de rode paprika’s doormidden en haal ze leeg.
- Leg de paprika’s op bakpapier in de oven op 200 graden met de schil naar boven.
- Na een klein uurtje als ze zwart geworden zijn haal je ze eruit en leg je ze in een schaal en bedek ze met plasticfolie.
- Even laten afkoelen en vervolgens de schil eraf trekken.
- Ui, knoflook en peper klein snijden.
- Doe een goede scheut olijfolie in de pan en minuutje bakken, ze moeten glazig worden, niet bruin.
- Doe de paprika, tomaat en bouillon erbij.
- 1 a 2 blikjes water erbij (ligt eraan hoe dik je de soep wilt hebben).
- Scheur de basilicumblaadjes en doe deze er ook bij.
- Breng het aan de kook en zet daarna het vuur zacht, deksel op de pan en 20 minuutjes laten koken.
- Daarna pureren met een staafmixer.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Wil je het wat zoeter/frisser, dan doe je er nog wat sinaasappelsap bij.