Uitgelicht-Paprika
HoofdgerechtRecepten

Gevulde paprika met rijst

Gevulde paprika met rijst

Gemakkelijk te bereiden en erg lekker. Paprika wordt door het bakken in de oven zacht en krijgt een hele lekkere zoete smaak.

Recept 2 personen – 20 min bereidingstijd 20 min oventijd

Ingrediënten:

  • 2 paprika
  • 2 tenen knoflook
  • ½ ui
  • 2 wortels
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 125 gram gehakt
  • ½ maiskolf
  • 1 tomaat
  • Geraspte kaas 30+

Bereidingswijze:

  1. Houd de maiskolf rechtop in een grote schaal en snijd de korrels van de maïskolf van boven naar beneden af met een groot mes. De helft kook je 15 minuten gaar in een pan water met 1 tl zout. De andere helft bewaar je in een bakje voor een andere maaltijd.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika af en haal de zaden en witte stukjes uit de binnenkant.
  3. Druk de steel uit de bovenkant en snijd de rest in kleine stukjes.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Hak de ui en tenen knoflook fijn.
  6. Maak de wortels schoon en snijd in kleine plakjes. De tomaat in kleine blokjes.
  7. Fruit de ui en de knoflook in een pan met olie.
  8. Voeg het gehakt toe en bak deze gaar.
  9. Voeg de stukjes paprika, wortel, de maïs en de tomaat toe en bak deze nog even mee.
  10. Vul de paprika’s met het mengsel en strooi er geraspte kaas over heen.
  11. Zet de paprika’s 20 minuten in de oven.
  12. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  13. Zet een paprika op een bord en schep er de rijst bij.

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner