Gewokte asperges
HoofdgerechtRecepten

Gewokte asperges

Het aspergeseizoen is weer begonnen dus dat wordt weer smullen! Helemaal met dit recept voor gewokte asperges. Het staat zo op tafel en is lekker en origineel.

Recept voor 2 personen, 30 minuten bereidingstijd.

Ingrediënten

  • 100 gram groene aspergetips
  • 1 ui
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 200 gram garnalen
  • 150 gram rijst
  • 1 eetlepel sesamolie/sojasaus/ketjap

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Versnipper de ui. 3. Was de aspergetips schoon.
  3. Verhit olijfolie in een wok en fruit de ui.
  4. Fruit de ui en voeg de aspergetips en de champignons toe en wok ongeveer 4 minuten.
  5. Voeg de garnalen toe met de sesamolie en bak mee.
  6. Schep de rijst op de borden en leg hierop de groenten uit de wok.
  7. Strooi de geschaafde amandelen er overheen.

Eet smakelijk!

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner