Gewokte asperges
Het aspergeseizoen is weer begonnen dus dat wordt weer smullen! Helemaal met dit recept voor gewokte asperges. Het staat zo op tafel en is lekker en origineel.
Recept voor 2 personen, 30 minuten bereidingstijd.
Ingrediënten
- 100 gram groene aspergetips
- 1 ui
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 125 gram kastanjechampignons
- 200 gram garnalen
- 150 gram rijst
- 1 eetlepel sesamolie/sojasaus/ketjap
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Versnipper de ui. 3. Was de aspergetips schoon.
- Verhit olijfolie in een wok en fruit de ui.
- Fruit de ui en voeg de aspergetips en de champignons toe en wok ongeveer 4 minuten.
- Voeg de garnalen toe met de sesamolie en bak mee.
- Schep de rijst op de borden en leg hierop de groenten uit de wok.
- Strooi de geschaafde amandelen er overheen.
Eet smakelijk!