Glutenvrij bananenbrood
Een heerlijk glutenvrij bananenbrood zonder toegevoegde suikers, maar met amandelen, appel en rozijnen! Gezonde tussendoortjes, ik ben er gek op. Jij ook?
Bereidingstijd: +/- 20 minuten / + 45 minuten in de oven
Wat heb je nodig?
- 3 (rijpe) bananen
- 150 gram amandelmeel (maar een ander meelsoort kan ook prima)
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 eieren
- Snuf zout
- 2 theelepels koek en speculaas kruiden
- Een grote hand amandelen (iets fijn gehakt)
- 1 grote appel of 2 kleinere (in kleine stukjes gesneden)
- Een hand rozijnen
- Wat amandelschaafsel voor bovenop
- Overig: Bakblik, bakpapier
Bereiding:
- Pureer eerst in een mengkom de bananen glad.
- Voeg de eieren toe en klop deze met een garde door de bananenpuree.
- Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe (behalve het amandelschaafsel). Spatel dit goed door.
- Schep het beslag vervolgens in een bak/cakevorm.
- Bovenop kun je eventueel nog wat appel plakjes leggen, gewoon omdat het er leuk uit ziet. 😉
- Bovenop gaat ook nog wat amandelschaafsel.
- Bak het bananenbrood af in 45 minuten op 180 graden (voorverwarmde oven).
Eet smakelijk!
Tip! Vries je bananenbrood in. Ik stop alle plakken altijd afzonderlijk van elkaar in zakjes en deze gaan de vriezer in. Zo heb ik wanneer ik wil een heerlijk stukje bananenbrood!
Dit is het eerste recept dat Ashley deelt op Uit Liefde Voor Jezelf.
Vanaf nu kunnen jullie hier wekelijks genieten van haar recepten.