Guacamole dip
BijgerechtRecepten

Guacamole dip maak je heel eenvoudig zelf

Guacamole moet toch wel één van mijn favoriete dips zijn. Het mooie is dat je het heel eenvoudig zelf maakt. In het weekend eten we guacamole dip vaak met een chipje of een soepstengel en doordeweeks vind ik het ook heerlijk op een cracker. Ik heb guacamole zelfs wel eens als pastasaus gebruikt. Hoe je het ook eet, maak het de volgende keer in elk geval zelf!

Bereidingstijd: 10 minuten

Wat heb je nodig?

  • 2 a 3 rijpe avocado’s
  • 1 grote tros tomaat
  • 2 sjalotjes
  • 1 theelepel zout
  • Piepklein scheutje citroensap
  • 1 theelepel knoflook poeder of 2 verse teentjes knoflook
  • 2 eetlepels crème fraîche of kwark
  • 1 theelepel zwarte peper
  • Optioneel: half rood pepertje

Guacamole dip

Bereiding:

  1. Snijd de avocado’s doormidden, draai de helften van elkaar en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit.
  2. Prak de avocado in een kom of schaaltje samen met de crème fraîche of kwark tot een gladde massa.
  3. Snipper de sjalotjes heel fijn en snijd de tomaat in kleine blokjes (verwijder het vruchtvlees).
  4. Voeg de sjalot en de tomaat toe aan de avocado en meng dit goed door elkaar.
  5. Breng de guacamole nu op smaak met peper/zout/knoflook en een klein beetje citroensap. De liefhebber doet er ook nog een (half) rood pepertje doorheen.
  6. PROEF, en breng naar wens nog verder op smaak met peper en zout.
  7. Je kunt er ook voor kiezen de guacamole glad te pureren met de staafmixer, maar ik vind het wel lekker om de sjalotjes en de tomaat nog als bite te hebben.

Eet smakelijk!

Logo Ashley Willems

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner