Haricot Verts met kurkuma aardappel en zalmmoot
Kurkuma, een super lekker en gezond kruid dat heel goed kan bij ons oer-Hollands product: de aardappel. Helemaal smakelijk bij dit recept met haricot verts en zalmmoot uit de oven.
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 gram haricot verts
- 200 gram aardappelen
- Kurkuma
- Zout
- Peper
- Zalmmoot
- Citroensap
- 1 ui
- Kokosolie
- Water of bier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de uiteinde van de haricot verts af en schil de aardappelen. De aardappelen snijd je in plakjes.
- Leg de zalm in een ovenschaal, bestrooi met peper, zout en citroensap en giet er 100 ml water of bier bij. Stoom de zalm ongeveer een half uur in de oven afgedekt met een stuk aluminiumfolie.
- Kook de haricot verts totdat je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.
- De aardappelen kook je 5 minuten. Giet daarna af.
- Laat een eetlepel kokosolie smelten in de pan en fruit de ui. Hierna roerbak je de aardappelschijfjes en strooi je er zout, peper en kurkuma overheen. Schep de aardappels regelmatig om en laat goudbruin worden.
- Leg alles op een bord en eet smakelijk!!!