Hartige taart
Zin in hartige taart? Dan is dit een ideaal gerecht. Prei spinazie taart vult heerlijk en is makkelijk om te maken. Je kunt het ook koud serveren, dus ook als lunch mee te nemen de volgende dag. Dan kun je er twee keer van genieten.
Ingrediënten
- 6 stukjes bladerdeeg
- Handje verse spinazie
- 3 stuks prei
- 300 gr (vegetarisch) gehakt
- 3 tenen knoflook
- 3 bosuitjes
- Peper/ zout
- Olie
- 50 gr geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de over voor op 225 graden.
- Snijd de prei, bosuitjes en de knoflook fijn.
- Kook de prei ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de gehakt toe en roerbak 3-5 minuten.
- Voeg de bosuitjes en prei toe aan het gehaktmengsel.
- Olie de springvorm in en bedek met het bladerdeeg.
- Verdeel de spinazie over de bodem en voeg daarna het gehaktmengsel toe.
- Strooi de geraspte kaas erover en de hartige taart kan de oven in voor 25-30 minuten. Bedek de bovenkant halverwege met aluminiumfolie als het te donker wordt.
Eet smakelijk!