Kabeljauwburger met remouladesaus
Hier thuis staan er regelmatig homemade burgers op het menu. Bijvoorbeeld de kipburger of de Mexicaanse burger van mijn blog. We hadden nog nooit zelf een visburger gemaakt, dus het werd tijd om dat eens uit te proberen. Deze kabeljauwburger met remouladesaus was heerlijk! Ook de remouladesaus maakte ik zelf en dat is helemaal niet ingewikkeld!
Ik gebruikte voor dit recept kabeljauw uit de diepvries, deze moet je dan wel eerst goed laten ontdooien en laten uitlekken. Je kunt natuurlijk ook voor verse kabeljauw kiezen, net wat jij wilt!
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Wat heb je nodig? (2 burgers)
Voor de kabeljauwburgers:
- +/- 300 gram kabeljauw
- 1 sjalotje
- Zwarte peper: 1/2 theelepel
- Zout: 1 theelepel
- Paneermeel of panko: 3 eetlepels
- Knoflookpoeder: 1 theelepel
- Citroen peper: 1 theelepel
- Gedroogde bieslook: 1 theelepel
- 1 ei
Overig:
- 2 hamburgerbroodjes ( ik koos voor bruine spelt bolletjes)
- Grote hand gemengde sla
- Olie om in te bakken
Voor de saus:
- Mayonaise: 3 eetlepels (ik gebruik altijd de Calvé 3% vet met maar 10 kcal per eetlepel)
- Crème fraîche: 3 eetlepels
- Vocht van de augurken: 2 theelepels
- 5 mini augurkjes heel fijn gesneden
- Kappertjes: 1 theelepel
- Gedroogde bieslook: 1 theelepel
- Citroen peper: 1 theelepel
- 1 fijngesneden lente uitje
- Peper/zout naar smaak
Bereiding:
Wanneer je kabeljauw uit de diepvries gebruikt moet je deze eerst heel goed laten ontdooien en laten uitlekken. Druk voor de zekerheid ook het vocht goed uit de kabeljauw.
- Snijd de kabeljauw heel fijn en meng met alle overige ingrediënten voor de kabeljauwburgers.
- Maak hier vervolgens 2 burgers van.
- Bak de kabeljauwburgers gaar in de koekenpan.
- De ingrediënten voor de remouladesaus meng je ook allemaal door elkaar. Proef vervolgens eerst even en voeg naar smaak nog peper en zout toe.
- Wat niet hoeft maar wat ik wel altijd doe is even de hamburger broodjes open snijden en roosteren in een droge koekenpan.
Voilà, een heerlijke kabeljauwburger met remouladesaus!