Kip kerrie rijstsalade
Wat doe je als je trek hebt in salade, maar tegelijk ook in kip kerrie? Dan maak je een kip kerrie rijstsalade! Een heerlijke combinatie, helemaal smullen met walnoten. Je kunt het warm eten maar koud smaakt het ook voortreffelijk. Zo kun je dit gerecht prima de volgende dag als lunch eten.
In mijn gerecht gebruik ik zilvervliesrijst met spelt en quinoa van Lassie maar je kunt natuurlijk ook een ander soort rijst gebruiken.
Bereidingstijd: +/- 20 minuten
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 2 kipfilets
- 1 pak zilvervliesrijst met spelt en quinoa van Lassie (of een ander soort rijst..)
- Een halve courgette
- Een halve komkommer
- 1 sjalot (of een halve rode of gewone ui)
- 2 handjes gemengde sla
- Handje walnoten (andere noten zoals cashewnoten kunnen natuurlijk ook)
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels crème fraîche (kun je ook weglaten)
- 1 (of meer) theelepel kerriepoeder
- Peper/zout naar smaak
Optioneel: Ananas! Ook erg lekker!
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat deze vervolgens afkoelen.
- Snijd de kipfilet, de courgette en de sjalot en bak deze in de koekenpan.
- Breng de kip/courgette/sjalot op smaak met wat knoflookpoeder, peper/zout en de kerrie.
- Voeg ook de crème fraîche toe en roer dit goed door.
- Voeg nu ook de rijst toe en roer nogmaals door.
- Snijd de komkommer in blokjes en voeg deze ook toe.
- Als laatst voeg je de sla en de walnoten toe en je bent klaar!
Een heerlijke kip kerrie rijstsalade die de volgende dag ook heerlijk is als lunch!