Zelfgemaakte knolselderijsoep
Knolselderij is de knol van de selderijplant. De milde en kruidige smaak van knolselderij past in veel gerechten, zoals bijvoorbeeld in deze zelfgemaakte knolselderijsoep. Extra lekker met zelfgemaakte croutons.
Wat je nodig hebt voor ongeveer 1,5 liter soep
- ongeveer 1/3 knolselderij
- 2 kleine uien of 1 grote
- 1 flinke teen knoflook
- kokosolie
- 1 blokje groentebouillon
- 1,2 liter gekookt water
- 1 handvol (kastanje)champignons
- 1el geroosterde geschaafde amandelen
- peper
- zout
Wat je gaat doen
- Schil de knolselderij en snijd het stuk eraf wat je in de soep wilt gebruiken. Ik maak de knolselderij meteen op in andere gerechten, maar je kunt natuurlijk ook van de hele knol soep maken.
- Snijd de knol in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Snipper de ui en kneus de knoflook. Fruit deze aan in een hete pan met kokosolie.
- Voeg daarna de blokjes knolselderij toe en bak even mee.
- Verkruimel vervolgens het bouillonblokje, voeg het water toe en breng langzaam aan de kook.
- Snijd ondertussen de champignons in hele dunne plakjes.
- Als de knolselderij gaar is, pureer je de soep met een staafmixer. Ik vind het met deze zelfgemaakte knolselderijsoep lekker om hem zo glad mogelijk te krijgen. Als je soep te papperig is, voeg dan wat heet water toe.
- Voeg vlak voor het serveren de amandelen en plakjes champignons toe, klein beetje peper en zout naar smaak en de soep is klaar.
Eet smakelijk!
Dit recept wordt je aangeboden door Francesca Kookt
Volg haar op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.