Mosselen met prei en stokbrood
Mosselen met prei en stokbrood
Voor een heerlijk pannetje mosselen mag je me altijd wakker maken. Met mosselen kun je alle kanten op qua bereiding. Maar traditioneel geserveerd met prei, peterselie en room vind ik ze nog steeds het allerlekkerst.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 ui
– zeezout
– 2 preien
– 2kg Zeeuwse mosselen MSC
– roomboter
– 200ml volle melk
– 125ml slagroom
– 1/2 bakje platte peterselie, gehakt (vries de andere helft in zodat je niets hoeft weg te gooien)
– gemalen zwarte peper
– 1 stokbrood, gesneden
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
1. Snipper de ui.
2. Snijd de prei in ringen.
3. Spoel de mosselen af onder een koude kraan en gooi kapotte en open schelpen weg. Tip: twijfel je over een mossel die iets open staat? Tik er dan even mee op het aanrecht. Als de mossel daarna zelf weer dichtgaat dan is deze goed. Nog steeds twijfel? Gooi dan altijd weg.
4. Neem een grote soeppan en verhit hier een flinke klont boter in.
5. Fruit de ui in de boter met wat zeezout en voeg na een minuut de prei toe.
6. Bak de prei totdat deze net gaar is en blus af met de melk en slagroom
7. Voeg de mosselen toe aan de pan, schud de pan even en zet het vuur wat lager. Laat de mosselen 5 minuten garen met de deksel op de pan.
8. Strooi de peterselie en een royale hoeveelheid peper over de mosselen en schep door elkaar.
9. Serveer de mosselen in de pan op tafel met stokbrood erbij om in de saus te dopen.
Tip: je kunt de mosselen ook met witte wijn bereiden. Vervang dan de volle melk door wijn.