Nieuwe haring, nieuwe manieren!
Yes! De nieuwe haring is er weer! Worden jullie daar ook altijd zo blij van? Wist je dat haring heel gezond voor je is? Haring bevat niet alleen veel omega 3 vetzuren maar ook calcium, magnesium en fosfor! Ik zou zeggen ga dus maar lekker die nieuwe haring halen, lekker gezond!
Eén per week eet ik er sowieso eentje aan de staart met een uitje. Gewoon zoals je een haring hoort te eten vind ik. Maar ik zou ik niet zijn als ik niet ook met haring nieuwe recepten zou uitproberen. Vandaag deel ik dus wat ideetjes om je haring eens op een andere manier te eten.
Haring op roggebrood met mascarpone
Voor 6 hapjes heb je nodig:
- een haring
- 1 eetlepel mascarpone
- 1 1/2 eetlepel uitjes
- een beetje bieslook
- zout en peper
Zo maak je het:
- Snijd de staart van de haring eraf zodat je nog 2 lange stukken hebt.
- Roer de uitjes door de mascarpone heen en breng op smaak met peper en zout.
- Smeer het plak roggebrood in met het mengsel en leg er de haring op.
- Snijd het roggebrood in de lengte doormidden en daarna ieder stuk in 3-en.
- Bestrooi met wat bieslook.
Toastje haring met augurk
Dit heb je nodig:
- ronde melba toastjes
- zoet/zure augurken
- haring
Zo maak je het:
- Snijd de haring in stukken.
- Beleg ronde melba toastjes ermee en leg op ieder toastje nog een plakje augurk.
Cracker met rucola en haring
Dit heb je nodig:
- 2 Wasa dunne zeezout crackers
- 1 haring
- handje rucola
- uitjes
Zo maak je het:
- Snijd de staart van de haring en houd zo 2 lange stukken haring over.
- Beleg de crackers met rucola, daarop de haring en daaroverheen de uitjes.