Omelet met blauwe bessen en bramen
Deze omelet met blauwe bessen en bramen is niet alleen erg lekker, hij is ook nog eens erg gezond! De blauwe bes bevat namelijk anthocyaan, een stof die de bes zijn blauwe kleur geeft. Deze stof heeft een goede werking op hart- en bloedvaten. De kleurstof kan er onder andere voor zorgen dat de vetophoping (voornamelijk ophoping van cholesterol) in de bloedvaten wordt verminderd. Hierdoor wordt de doorbloeding van de bloedvaten beter.
Daarnaast bevatten blauwe bessen antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces. Antioxidanten werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten, zoals kanker.
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 gr bramen
- 4 eieren
- 1 limoen
- 75 gr kokosbloesemsuiker
- 2 el kokosrasp
- 150 gr blauwe bessen
- takjes munt
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Doe de bramen in een zeef en laat uitlekken.
- Splits de eieren en doe de 3 eierdooiers in een grote kom.
- De 4e eierdooier gebruik je niet.
- Doe alle eiwitten in een kom apart.
- Rasp de groene schil van de limoen.
- Voeg het rasp met 25 gr suiker toe aan de eierdooiers. Klop met een mixer 10 minuten.
- Voeg de rest van de suiker toe. Klop het eiwit en spatel het voorzichtig door de eierdooiers.
- Bestrooi de bodem van de taartvorm met de helft van de kokosrasp.
- Schep het eimengsel erin en verdeel gelijkmatig. Bestrooi de rest van de kokosrasp en bak de omelet voor 15 minuten in de oven.
- Verdeel de bramen en de bessen en garneer met munt.