Lekker als ontbijt: egg muffins met rauwe ham
Deze egg muffins met rauwe ham zijn heel lekker als ontbijt dit weekend, op zondagochtend bijvoorbeeld. Eenvoudig te bereiden en ontzettend lekker! Ik gebruikte nu rauwe ham, maar je kunt ook bacon gebruiken. Of je maakt ze zonder vlees, ook heerlijk. Het is in elk geval weer eens wat anders dan het gekookte of gebakken eitje.
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten in de oven.
Wat heb je nodig voor 9 stuks:
- 6 eieren
- 3 fijn gesneden lente uitjes
- Halve fijn gesneden paprika
- Scheutje kookroom (light)
- peper/zout
- Klein handje geraspte kaas
- 6 plakken parmaham (ik maakte er 6 met en 3 zonder ham)
- Half theelepeltje knoflookpoeder
- Een muffinvorm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kluts de eieren los in een maatbeker.
- Voeg daar de room, de fijngesneden lente uitjes, paprika, peper, zout, en knoflookpoeder aan toe. Roer dit goed door elkaar.
- Vet de muffinvorm in.
- Leg in 6 muffin vormpjes een plak ham, maak hier als het ware een bakje van.
- Vul vervolgens alle vormpjes met het ei mengsel. Verdeel daar overheen de geraspte kaas.
>> Nog meer muffins: bananenbrood muffins met chocolade