Ovengroente met zoete aardappel & kip
Ovengerechten zijn lekker en makkelijk. Je kunt alle kanten op met ovengroente, lekker variëren en naar je eigen smaak bereiden. Het kost weinig tijd om te maken, extra fijn als je nog wat langer in de tuin kunt zitten om van het mooie weer te genieten!
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 125 g zoete aardappelen
- ½ ui
- 125 g kipfilet
- 50 g rode paprika
- 100 g cherrytomaatjes
- 50 g gele paprika
- 1tl gedroogde oregano
- 1 el olijfolie
- 1tl peterselie
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes.
- Maak de ui schoon en snijd in dunne parten.
- Meng de paprika, aardappel, ui, oregano, olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ongeveer 25 min. in de oven.
- Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het aardappel-groentemengsel.
- Haal weer na 10 min. uit de oven en schep de tomaten erdoor.
- Bak nog 5 min.
- Neem uit de oven en schep de rest van de peterselie erdoor.