Ovenschotel met Chinese kool
Ovenschotel met Chinese kool
Wat moet je nu met zo’n enorme Chinese kool? Hierbij een heerlijk gezonde oplossing! Maak er een verrukkelijke ovenschotel van.
Dit recept is voor 2 à 3 pers. en heb je in 20 minuten bereid. Dan nog 20 minuutjes in de oven en smullen maar.
Ingrediënten
- 1 Chinese Kool
- 250 gram gehakt
- 125 gram Kastanjechampignons
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tomaten
- 1 blikje linzen
- 100 gram geraspte 30+ kaas
- 3 theelepels kerrie
- 1 theelepel nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snipper de ui.
- Snijd de Chinse Kool in reepjes.
- Snijd de chamignons in plakjes.
- Pers de knoflooktenen uit.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Rul het gehakt met de ui in een wok. Voeg hieraan de kerrie, nootmuskaat, peper en zout toe.
- Vaak komt er veel vocht van het gehakt. Giet dit af, anders wordt de schotel erg drassig.
- Voeg de Chinese Kool, champignons, tomaten, linzen en knoflook toe en verwarm dit 1 minuut mee.
- Vet een ovenschaal in en schep alles er in.
- Strooi de geraspte kaar er over heen.
- Zet de schaal 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!