Pad Thai met kip
HoofdgerechtRecepten

Pad Thai met kip

Wil je deze zomer Thailand naar Nederland halen, maak dan eens deze Pad Thai met kip. Ik denk toch wel een van de meest bekende gerechten uit Thailand. Het zijn roergebakken noedels met kip of garnalen en gemalen pinda’s. En ja, die gemalen pinda’s op mijn foto lijken verrekte veel op cashewnoten. Klopt helemaal, want de pinda’s waren op. Maar dat maakt helemaal niets uit, want het eindresultaat was zalig!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 250gr kippendijen
  • 3el sojasaus
  • 1/2el maizena
  • 1/2el tamarinde pasta (toko, je kunt dit ook uit het recept laten)
  • 2el vissaus
  • 1el chilisaus
  • 2el bruine suiker (gebruik je geen tamarinde pasta, dan ook geen bruine suiker)
  • snuf witte peper
  • 300gr Thaise noedels (in ieder geval bij de toko en soms ook bij de supermarkt te vinden)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1el plantaardige olie
  • 200gr taugé (of varieer eens met doperwten zoals ik deze keer heb gedaan)
  • 2 lente-ui, in dunne ringetjes
  • handvol grof gehakte koriander
  • handvol gehakte pinda’s (of cashewnoten dus)
  • partjes limoen

Wat je gaat doen

Snijd de kippendijen in stukjes en maak een papje van de sojasaus en maizena. Giet dit over de stukjes kip heen in een platte schaal, meng goed en laat 10 minuten intrekken.

Maak de saus door de tamarinde op te lossen in 200ml warm water. Meng hier de vissaus, chilisaus, bruine suiker en witte peper door en laat staan. Week de noedels heel kort in warm water zodat ze net beetgaar zijn, spoel daarna af in een vergiet met koud water.

Hak de knoflook en rode peper samen fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak het knoflook/peper mengsel een minuutje totdat het begint te geuren. Voeg dan de gemarineerde kip erbij en wok op hoog vuur gaar. Voeg de taugé (of doperwten) en noedels toe en bak nog 30 seconden mee.

Schep de saus die je hebt gemaakt erdoor en warm nog even goed door. Serveer op een grote schaal, strooi de lente ui, koriander en pinda’s erover en leg er wat partjes limoen bij.

Pad Thai met kip

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner