Uitgelicht_Pasta
HoofdgerechtRecepten

Pasta di Pesto

Thuis zijn wij dol op pasta. Tot voor kort aten de kinderen voornamelijk de pasta met de rode saus. Vaak is het zo als er iets groens in het eten zit, dat er bij voorbaat al afkeurend gekeken wordt naar hetgeen er op tafel verschijnt. Toch vonden we dit recept thuis de moeite waard om te proberen. De spanning steeg toen de pan op tafel werd gezet….

Geen gekke gezichten en afkeurende blikken, geen neuzen die dicht werden geknepen? Het eten op tafel bleek namelijk lekker te ruiken. Het kostte nog wat overredingskracht wat de groene ingrediënten betreft, maar zowaar er werd een hap genomen. Het recept “Pasta di Pesto di Pappa”, zo als het bij ons thuis wordt genoemd is nu een van de favorieten.

Recept voor 2 personen – 30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten

  • Voor de pasta
  • 200 gr pasta penne
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei
  • Rucola sla
  • Olijfolie
  • Geraspte pecorinokaas
  • 200 gr kipfilet
  • Kipmarinade ( ketjap, kikkoman soja)

Voor de pesto:

  • 1 el pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 12 gram Geraspte pecorinokaas

Bereidingswijze Pasta

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  2. Laat de kip +/- 10 minuten marineren in de ketjap of kikkoman soja.
  3. Hak de knoflook fijn.
  4. Was de courgette en de paprika en snijd deze in kleine stukjes.
  5. Snijd de prei en bosui in ringen, was deze en laat ze vervolgens uitdruppen in een vergiet.
  6. Breng 1,5 l water aan de kook en kook de paste penne in +/- 8 minuten gaar.
  7. Verhit daarnaast de olijfolie in een wok en bak de gemarineerde kipfilet blokjes gaar.
  8. Voeg de knoflook toe aan de kipfilet stukjes en bak dit 1 minuut mee.
  9. Voeg de overige groente toe aan de kip met knoflook en roerbak dit in +/- 5 minuten gaar.
  10. Maak de pesto volgens bereidingswijze.
  11. Voeg tot slot de gekookte pasta en de groene pesto toe en roer dit door elkaar.
  12. Leg een bedje van (gewassen) rucolasla op de borden klaar en schep de paste met pesto op het bord.
  13. Maak de borden af door geraspte pecorinokaas op de pasta te strooien.

Bereidingswijze Pesto

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter.
  2. Laat helemaal afkoelen.
  3. Pureer de pijnboompitten, kaas en knoflookteen. Voeg basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto.

Eet smakelijk!

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner