Volkoren pasta met kip en pesto
Weinig tijd of zin om te koken? Zoek niet verder! Deze volkoren pasta met kip en pesto is hartstikke eenvoudig om te maken, kost je super weinig tijd en het is heel lekker. Eet smakelijk! đŸ™‚
Ingredièˆnten voor 1 persoon:
- 100 g volkoren pasta, gekookt
- 125 g kippendijfilet, in reepjes gesneden
- 150 g broccoli, in roosjes
- ½ ui, fijngesneden
- 1 el pesto
- 1 el olijfolie
- 1 el pijnboompitten
- handje rucola
Zo maak je het:
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Kook de broccoli in 6-8 min. beetgaar.
- Kook de vokoren pasta in water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bestrijk ondertussen de kip met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Bak de ui in 3 minuten zacht en glazig en voeg de in reepjes gesneden kippendijen toe. Bak dit geheel totdat de kippendijen gaar zijn.
- Voeg de pijnboompitjes toe aan de kipfilet en bak ze totdat ze goudbruin zijn.
- Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op.
- Meng de pasta met de pesto, wat kookvocht en eventueel peper en zout.
- Verdeel de pasta over de borden en leg de kipfilet erbij. Verdeel rucola over de kipfilet. Sprenkel er olijfolie over. Serveer met broccoli.