Quinoa pannenkoek
Ik ben dol op pannenkoeken! Standaard eet ik bijvoorbeeld altijd pannenkoeken op mijn verjaardag. Deze quinoa pannenkoek is nèt weer even anders en laat zien dat je ook verantwoord pannenkoeken kunt eten. Dit recept is voor 2 personen en je hebt er ongeveer 30 minuten bereidingstijd voor nodig.
Ingrediënten:
- 75 gr Veldsla
- 1 appel
- 80 gram walnoten
- 1 zoete puntpaprika
- 1 tomaat
- 2 eieren
Bereidingswijze:
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Breng een laag water aan de kook en kook de sugarsnaps 3 minuten.
- Giet de sugar snaps af en spoel onder stromend koud water.
- Halveer de komkommer en snijd in plakjes.
- Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes.
- Meng de quinoa, ijsbergsla en sugar snaps in een ruime schaal.
- Verdeel de zalm met 2 vorken in vlokken en leg op de salade.
- Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en verdeel over de salade.
- Snijd de dille fijn, meng met de creme fraiche en breng op smaak met perper en eventueel zout. Verdeel over de salade of serveer erbij.