Rauwe andijvie stamppot
Buiten is het koud en guur maar binnen staat er een heerlijke stamppot op tafel. Deze heerlijke rauwe andijvie stamppot met zoete aardappel en walnoten bijvoorbeeld. Daar hoort voor mij wel een Hema rookworst bij, want die vind ik gewoon de lekkerste. 🙂
Wat deze stamppot extra fijn maakt, is dat hij behalve heel lekker, ook nog eens binnen een half uur op tafel staat. Win-win dus.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 grote zoete aardappels
- 400 gram rauwe andijvie
- Scheutje melk of kookroom (light)
- 2 theelepels gerookt paprika poeder
- 1 theelepel knoflook poeder
- 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
- Zout naar smaak..
- Een grote hand walnoten
- (Hema) rookworst
Bereiding:
- Kook allereerst de (geschilde) aardappels gaar. Ze zijn gaar als je er met een vork goed in kan prikken (+/- 15 minuten).
- Zet ook water op voor de rookworst. Wanneer het water kookt leg je de rookworst in het water, vuur uit, deksel op de pan en even een half uurtje laten staan.
- Giet de aardappels af en stamp deze vervolgens tot puree. Voeg daar een scheutje melk of kookroom aan toe voor een smeuïge stamppot (dit hoeft natuurlijk niet persé).
- Voeg nu beetje bij beetje de rauwe andijvie toe en roer dit goed door de aardappel.
- Breng de rauwe andijvie stamppot op smaak met het gerookte paprika poeder, knoflookpoeder en peper en zout.
- Op het bord gaat de rookworst erbij en wat walnoten.
Eet smakelijk!